wie-van-de-drie

Wie van deze 3 wint de GoPro Nature Award?

09-10-2014

Vorige week werden de inzendingen voor de GoPro Nature Award genadeloos afgesloten. Dat wil zeggen dat onze professionele jury de afgelopen dagen in complete afzondering ging om de drie beste natuurfilmpjes te selecteren. Kunnen we wat tromgeroffel krijgen, alsjeblieft?

Deze drie inzendingen – in willekeurige volgorde – kregen de beste punten van juryvoorzitters Koen De Bouw en Philippe Soreil:

 

”Get out there” van Alex Goossens

Koen De Bouw: “Het mooie aan deze video is dat de maker erin geslaagd is om op korte tijd een hele rits mogelijkheden van de GoPro te demonstreren, zonder dat het verhaal daardoor naar de achtergrond verdwijnt. Onze lokale fauna en flora komt heel gevarieerd aan bod, zowel in het water, op het land als in de lucht.”

Philippe Soreil: “Ik kan vooral het contrast tussen de stad en de natuur wel smaken. Knap ook hoe hij al die dieren in beeld heeft gebracht … niet evident! Het veelzijdige karakter van de GoPro komt echt perfect tot z’n recht in dit filmpje.”

 

 

”This is our home” van Tim Janssens

Philippe Soreil: “Prachtige beelden … Een symfonie van emoties waarbij de GoPro op een uitstekende manier wordt gebruikt. Wauw!

Koen De Bouw: “Inderdaad, een meeslepende montage met heel knappe, originele observaties. Dit is een erg mooi opgebouwd portret waarin alle oerelementen aan bod komen. Deze video geeft een haast universele ‘look & feel’ aan onze lokale fauna en flora.”

 

 

”Let’s have a dream” van Louis Petit

Koen De Bouw: “Akkoord, deze inzending bevat misschien niet de spectaculairste beelden. Maar dankzij de haast razende en bezwerende ‘tone of voice’ en de subtiele montage van beeld en geluid komt er een onverwachte energie vrij, die de kijker op een heel effectieve manier oproept tot actie.”

We houden de spanning er nog even in. Op maandag 13 oktober wordt de grote winnaar van de GoPro Nature Award bekendgemaakt en dan weten we meteen wie die felbegeerde hoofdprijs van € 10.000 in ontvangst mag nemen!

FacebookTwitter
Volg A.S.Adventure op