winnaar-gpna

And the winner is …

13-10-2014

Van De Panne tot Luxemburg, van Limburg tot Henegouwen: de afgelopen maanden stroomden de inzendingen voor de GoPro Nature Award binnen vanuit alle uithoeken van het land. Slechts één filmpje kan de winnaar zijn … En die mag de jury nu bekendmaken!

De ondankbare taak van de selectie

Eerlijk is eerlijk: toen we de GoPro Nature Award in het leven riepen, hebben we onze lat meteen torenhoog gelegd. Enkel zo konden we jullie tot het uiterste drijven om een echte kaskraker in elkaar te boksen. En wat bleek? We hebben jullie perfect ingeschat. Meer zelfs, de filmpjes die we toegestuurd kregen overtroffen moeiteloos onze stoutste verwachtingen!

Onze professionele jury, onder leiding van Koen De Bouw en Philippe Soreil, heeft een stevige kluif gehad aan het bekijken en beoordelen van de 84 inzendingen – goed voor meer dan 150 minuten film. “Da’s gene kattepis”, zou Jan Becaus zeggen, en gelijk heeft hij! Maar laat ons jullie niet langer in spanning houden …

De GoPro Nature Award 2014 gaat naar … Tim Janssens met “This is our home”!

 

Een woordje uitleg van de juryvoorzitters:

Philippe Soreil: “Prachtige beelden … Een symfonie van emoties waarbij de GoPro op een uitstekende manier wordt gebruikt. Wauw!”
Koen De Bouw: “Inderdaad, een meeslepende montage met heel knappe, originele observaties. Dit is een erg mooi opgebouwd portret waarin alle oerelementen aan bod komen. Deze video geeft een haast universele ‘look & feel’ aan onze lokale fauna en flora.”

De eerste reactie van de winnaar?

“Ik heb er misschien wat te veel tijd in gestopt …” Tim is een fulltime componist uit Begijnendijk, die de afgelopen zomermaanden heel België heeft rondgereden op zoek naar de beste beelden voor zijn natuurfilmpje. En dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd!

Gefeliciteerd met je award en veel plezier met je € 10.000, Tim!

“This is our home” wordt in oktober in première vertoond op het Festival voor de Natuurfilm in Namen.

 

FacebookTwitter
Volg A.S.Adventure op